Geschiedenis

De Vrouwenbazaar is op 08-03-2008 opgestart tijdens Internationale Vrouwendag door Samar Shaalan, gesteund door Patricia Croese , Jesse Bos en Stadsdeel-Noord met een team van een paar vrouwen uit diverse culturen. Samar Shaalan is in 1992 naar Nederland gekomen vanuit Beiroet, Libanon. Ze heeft een universitaire economische achtergrond en heeft ervaring met ondernemingen beheren. In 2008 is de Vrouwenbazaar ontstaan vanuit een behoefte aan betaald werk die leeft bij vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Om deel te nemen aan de Nederlandse samenleving zijn een goede opleiding en betaald werk van groot belang. De Vrouwenbazaar ondersteunt door haar aangeboden activiteiten bij het participeren, integreren, emanciperen en pro-actief deelnemen aan de maatschappij. Het gaat om enthousiasme en een sterke wil om een bijdrage te willen leveren aan de leefbaarheid, cultuur en toerisme in Amsterdam Noord.

De Vrouwenbazaar faciliteert, ondersteunt en begeleidt vrouwen die zich als zelfstandig ondernemer willen vestigen. De visie van de Vrouwenbazaar is er op gericht dat kennis vergaren en ervaring opdoen hand in hand gaan. In juni 2009 is de Vrouwenbazaar officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds de oprichting in 2009 is de Vrouwenbazaar gegroeid qua omvang en heeft  al een groep vrouwen aan het werk gekregen en gehouden. Het gaat om vrouwen die een opstapje zoeken naar een winkeltje met cadeau artikelen, een bakkerij, een kapperssalon, etc.

In 2010 heeft de Vrouwenbazaar een samenwerkingsovereenkomst met de Vrouwenzaak voor een jaar contract om de ruimte bij het Viannycentrum aan het Waterlandplein te gebruiken. In het voorjaar 2012 heeft de Vrouwenbazaar een nieuwe ruimte betrokken in de Volewijck. Met veel enthousiasme is ook deze ruimte opgeknapt, samen met bewoners uit de buurt en organisaties die iets willen met of voor de buurt.

De vrouwenbazaar treedt op als partner bij het organiseren van activiteiten, faciliteert, brengt partijen met elkaar in verbinding en stimuleert nieuwe initiatieven.  In de korte tijd dat de Vrouwenbazaar de Volewijck uitbaat hebben zij  een dagelijks programma van activiteiten weten te realiseren die met en door buurtbewoners worden uitgevoerd tot in 2020!

Voorzitter: Samar Shaalan
Secretaris: Iman Dupal
Penningmeester: Marjan Al Sidi Yahia
Lid: Shahnaz Shahbazi

1e logo vrouwenbazaar 2008


‘De vrouwenbazaar heeft mij ondersteunt bij mijn weg vinden naar meer autonomie.’

Anoniem

%d bloggers liken dit: